background axiobib at work full help and advice

Uw banden ballasten

Banden ballasten met vloeistoffen

In sommige specifieke gevallen kunnen zowel banden met binnenband als banden zonder binnenband geballast worden met vloeistof om het machinegewicht te verhogen of het zwaartepunt van de machine te verlagen.

Ventielen van landbouwbanden zijn van het type "lucht en water". Daarom kunnen landbouwbanden voor maximaal 75% met vloeistof (water + antivries) worden gevuld (afbeelding 1).

In de winter kunnen de temperaturen onder het vriespunt dalen. Bij 0 °C is het noodzakelijk om een antivriesproduct op basis van glycol te gebruiken.

Aangezien MICHELIN niet betrokken is bij het ontwerp van deze producten, stelt de garantie van MICHELIN uitdrukkelijk dat MICHELIN niet aansprakelijk kan worden gesteld voor eventuele bijbehorende schade aan de banden.

Vul de binnenband of band zonder band met vloeistof tot aan het niveau van het ventiel (ventiel op het hoogste punt), terwijl u de lucht laat ontsnappen (afbeelding 2).

De mate van oppompen en de bandenspanning worden aangepast met behulp van lucht.

Aangezien er minder lucht nodig is om de spanning te leveren (ongeveer 25% van het totale volume), is het van cruciaal belang om de bandenspanningsniveaus regelmatig te controleren. We raden aan om dit maandelijks te controleren.

Picto ballasting water ag Help and Advice

schema tire hydroflate

picto ballasting 2 help and advice

Banden zonder binnenband ballasten met een vloeistof

Monteer en positioneer de band; zie "Oppompen en hielstand",

  • Laat de band leeglopen tot een lage spanning (ongeveer 0,5 bar);
  • Plaats het ventiel op het hoogste punt;
  • Vul de band met vloeistof (water + antivries) tot een maximum van 75%, terwijl u de lucht laat ontsnappen (afbeelding 2);
  • Pomp de band verder op met lucht en pas de bandenspanning aan.

U gebruikt een verouderde versie van de Web Browser

Deze website ondersteunt de browser niet dat u momenteel gebruikt. Dit betekent dat sommige functies niet naar behoren zullen werken. Dit kan resulteren in vreemde gedragingen tijdens het surfen op de website.

Gebruik of upgrade / installeer een van de volgende browsers om volledig gebruik te kunnen maken van deze website.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+