why michelin

Duurzame transportoplossingen met Michelin

Betere mobiliteit voor alle professionele klanten

Michelin wil uw partner zijn voor duurzame mobiliteit

Goederenvervoer, personenvervoer, bouw, Overslag, mijnbouw en landbouw, en meer. Bent u een zakelijke klant? Ongeacht de sector waarin u actief bent, Michelin biedt u de geschikte producten en diensten aan. Al meer dan een eeuw werkt Michelin samen met zakelijke klanten om veiligere, schonere, toegankelijkere en efficiëntere mobiliteit te leveren. Onze onderzoeks- en ontwikkelingsteams staan centraal in dit streven naar vooruitgang. Ze zetten al hun ervaring en enthousiasme in om technologieën te leveren die aan steeds hogere prestatienormen voldoen.

Abstract science. Hand holding brain digital network and light bulb inside on networking connection in the city background. Idea and imagination. Creative and inspiration. Innovation technology

DARK picture innovation why michelin

Abstract science. Hand holding brain digital network and light bulb inside on networking connection in the city background. Idea and imagination. Creative and inspiration. Innovation technology

Innovatie staat centraal in ons streven en de Michelin-groep zet al zijn knowhow in om een lange levensduur, veiligheid en mobiliteit te garanderen, zodat alle zakelijke gebruikers zonder compromissen kunnen kiezen uit een selectie banden die zijn ontworpen volgens de hoogste prestatienormen en gebouwd om lang mee te gaan. De Michelin-groep werkt met u samen duurzame om uw bedrijf sterker te laten presteren, dankzij sterke, betrouwbare, veelzijdige banden die hoge kilometrage leveren en verder gaan in de tijd dat u op de weg bent. Michelin geeft u ook de mogelijkheid om een keuze te maken die voldoet aan de economische eisen van uw bedrijf en een uniek middel om nieuwe brandstofbesparingen te realiseren.

Kiezen voor Michelin betekent ook kiezen voor een hele reeks eersteklas diensten om de productiviteit en prestaties van uw onderneming te verbeteren: beheer van de bandenspanning, onderhouds- en ondersteuningsoplossingen, en niet te vergeten een reeks nieuwe ontwikkelingen op het gebied van bandentechnologie.

Of u nu een operator, wagenparkbeheerder, vrachtwagen-, bus- of werfchauffeur bent, of u nu werkt in het goederen- of personenvervoer, de landbouw, mijnbouw, steengroevenbeheer of een ander industrieel beroep, profiteer van de innovatieve diensten van Michelin: doeltreffende instrumenten om u te helpen in uw dagelijkse bedrijfsactiviteiten, u tijd te besparen en de kosten van uw organisatie te optimaliseren en beter te onder controle te houden terwijl u ook uw activiteiten veiliger maakt.

Het milieu is vandaag een belangrijk onderwerp voor ons allemaal en een belangrijk aandachtspunt voor verbetering. De Michelin-groep werkt al vele jaren dag in dag uit om zijn ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te verkleinen. Onze teams werken elke dag samen met de boeren om technologieën te ontwikkelen die bodem- en boerderijvriendelijker zijn.


Wij helpen transporteurs hun CO2-uitstoot en brandstofverbruik te verminderen met banden met een lage rolweerstand. Wij ontwerpen banden die op de lange termijn presteren, zodat ze kunnen worden gebruikt tot de wettelijke slijtagelimiet* is bereikt en vervolgens worden voorzien van een nieuw loopvlak: een van de belangrijkste manieren waarop de groep ervoor zorgt dat er minder middelen worden verbruikt. Een nieuwe manier om duurzame mobiliteit te bereiken.

*specifiek voor elke sector en elk land

image1

MICHELIN TIRE MONITORING DIGITAL INSPECTION

NL Edito image sustainable Help and Advice

Geef uw bedrijf trekkracht, de mogelijkheid om uw voertuigen onder alle omstandigheden en onder alle weersomstandigheden beschikbaar te houden. De kracht van duurzame productiviteit en prestaties.

Kiezen voor Michelin betekent kiezen voor veiligheid en gemoedsrust.

Hoe kan transport duurzamer worden?
Onze milieuproductverklaringen: mijlpalen op de weg naar onze doelstellingen voor 2050

epd logotype basic cmyk byline

Wat is een milieuproductverklaring?

Een milieuproductverklaring (EPD – Environmental Product Declaration) is een onafhankelijk geverifieerd en geregistreerd document in overeenstemming met de norm ISO 1425-2010 dat transparante en vergelijkbare informatie verschaft over de milieu-impact van producten gedurende hun hele levenscyclus.

epd netherlands 002

Hoe engageert MICHELIN zich via de EPDs?

In 2021 was MICHELIN de eerste fabrikant die openlijk communiceerde over de milieu-impact van zijn producten.

Voor alle toepassingen en activiteiten van uw transportvoertuigen onderneemt Michelin actie: vijf banden van de drie belangrijkste MICHELIN gamma's voor vrachtwagens zijn al opgenomen in het EPD-register.

De noodzaak van een PPK-berekening

De PPK (prijs per kilometer*) is een eenvoudige vergelijking, die erin bestaat de aankoopprijs te delen door het aantal afgelegde kilometers.
Een band die 15% goedkoper is maar 20% minder kilometers rijdt, is helemaal niet rendabel.
De aankoop van een band is dus een investering die moet worden geanalyseerd op gebied van de geleverde prestaties, waarbij het aantal afgelegde kilometers centraal staat.

MICHELIN - VIDEO Cost per kilometer - NL

Het positieve effect van Multi-life:

Als u nog meer uit uw investering wilt halen, overweeg dan het Multi-life model:
herprofileren en vernieuwen van uw banden kan uw PPK verder verbeteren, tot 28% (1).

Onze technische en commerciële teams zijn er om samen met u de prestaties van uw banden te analyseren en de besparingen te evalueren.

Uw brandstofverbruik

MICHELIN - Animation FUEL PRICE Increase - NL version

Brandstofverbruik beïnvloed door de band

Brandstof is goed voor 1/3 van uw kosten (2)!

Verschillende factoren beïnvloeden het verbruik van uw voertuigen: de lading, het wegtype, de aerodynamica, het effect van de bestuurder, maar ook de eigenschappen van de band.

Educational movie on Rolling Resistance and the fuel consumption impact of your tyre - NL

De rolweerstand beïnvloedt uw brandstofverbruik!

Het loopvlakprofiel en -de hoogte van de zijwand bepalen de rolweerstand. Ontdek hoe dit komt.

Door voor een wagenpark van 50 voertuigen over te schakelen van een C- naar een B-label voor rolweerstand kunt u tot 65.000€ besparen (3).
Optimaliseer uw brandstofverbruik door uw banden te gebruiken tot aan de slijtagelimiet en doe dit over een nog langere periode dankzij herprofilering! Ons doel is u banden met een lage rolweerstand aan te bieden, aangepast aan uw gebruik om uw kosten te optimaliseren.

De relevantie van een globale aanpak op basis van TCO**

De TCO-aanpak (Total Cost of Ownership - Totale eigendomskost**) zet banden weer op de kostenlijst van uw vervoerder.
Banden bedragen slechts 5% van de totale kosten van een vervoerder. Toch is het essentieel alle factoren goed af te wegen bij de aankoop van een band! Er zijn namelijk tal van andere uitgaven die door de bandenkeuze worden beïnvloed.

MICHELIN - TCO animation long version - NL

microsoftteams image 13 nl

Banden- en brandstofverbruik

Brandstof is de grootste kostenpost in uw transportbedrijf. Door een band met een lage rolweerstand te kiezen, optimaliseert u uw brandstofverbruik.

Uw voertuigen moeten maximaal mobiel zijn.

Dankzij de juiste bandenkeuze kunnen uw voertuigen nog efficiënter zijn, door meer lading te dragen of door langer mee te gaan. Door te kiezen voor een premium band, die duurzamer en robuuster is, brengen uw voertuigen minder tijd in de werkplaats door waardoor ze maximaal op de weg zijn.

Brandstof, reparaties, invloed op de aankoop van nieuwe voertuigen, de bandenpost, die slechts 5% weegt, heeft een invloed op meer dan de helft van uw bedrijfskosten, en verbetert bovendien de productiviteit van uw voertuigen(³). Onze teams zijn er om u te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Demonstraties en bewijzen

Het duurzame-mobiliteitsbeleid van Michelin kan overal en in alle situaties worden geconstateerd. Door te werken aan de levensduur, robuustheid, karkassterkte en duurzame grip zelfs na slijtage, draagt Michelin bij aan een duurzame mobiliteit die voordelig is voor uw portemonnee maar ook gunstig voor het milieu.

Wij houden het niet bij woorden. We willen ook de bewijzen leveren van ons streven om actief bij te dragen aan duurzamer transport, voor uw portemonnee en voor uw activiteiten, ongeacht het type voertuigen dat u gebruikt en de wegen waarop u rijdt. In mei en juni 2021 heeft Michelin onder toezicht van DEKRA verschillende tests laten uitvoeren om een onpartijdige en op feiten gebaseerde analyse te verkrijgen. Wij wilden bewijzen dat er geen compromis noodzakelijk is: het is wel degelijk mogelijk om besparing en milieubescherming te combineren.

MICHELIN - Sustainable Mobility - 2021 - Consumption demo - NL

Demonstratie brandstofverbruik

De brandstofkosten vormen een groot deel van uw uitgaven. Door uw MICHELIN banden te herprofileren, verlengt u hun levensduur in de levensfase waarin hun rolweerstand het laagst is. Bekijk de demonstratie met de MICHELIN X LINE ENERGY, die al erkend is voor zijn rol in de brandstofbesparing (Europese labelklasse A). Ontdek ook hoe herprofileren kan helpen om nog verder te gaan. U vermindert uw bandenverbruik (en vermindert dus de behoefte aan grondstoffen) en bespaart op uw brandstofbudget.

Demonstratie laterale grip

De MICHELIN-banden zijn ontworpen om te worden gebruikt tot aan de wettelijke limiet. Een lange levensduur is echter alleen de eerste stap. MICHELIN wil hoge prestaties blijven leveren, zelfs na slijtage van de banden. Bekijk de resultaten van een vergelijking, uitgevoerd onder toezicht van DEKRA. Met MICHELIN X MULTI kunt u rekenen op een langdurige grip voor uw regionale en veelzijdige activiteiten.

MICHELIN - Sustainable Mobility - 2021 - Lateral grip demo - NL
MICHELIN - Sustainable Mobility - 2021 - Tread agression demo - NL

Demonstratie loopvlakagressies

Met MICHELIN profiteert u van duurzame mobiliteit, zelfs in zware omstandigheden. Op een bouwterrein kunt u vertrouwen op het sterke loopvlakprofiel en het karkas ontworpen voor een vernieuwing. De oplossingen voor loopvlakvernieuwing van de Michelin-groep leveren uitstekende prestaties in alle levensfasen. De robuuste MICHELIN-loopvlakken zijn ontworpen om hun hele leven lang te worden gebruikt, zowel op nieuwe als vernieuwde banden. Bekijk onze video die aantoont hoe uw banden tot het einde kunnen worden gebruikt.
Zo beperkt u uw nieuwe aankopen en bespaart u op uw budget. Door minder banden te produceren, verbruiken we ook minder grondstoffen en dat is beter voor de planeet.

Demonstratie zijwandweerstand

De stedelijke omgeving kan zwaar zijn voor bestelwagens. De banden komen voortdurend in contact met stoepranden. U wilt uw banden niet vroegtijdig vervangen wegens een schade aan de wanden en zeker niet wanneer hun loopvlak nog in goede staat is. De MICHELIN Agilis CrossClimate heeft met zijn zijwandbescherming een hoge weerstand bewezen tijdens onze demonstratie op het Ladoux Track Center (Frankrijk). Door de risico's op de weg af te weren en vroegtijdig verwisselen te voorkomen, beschermt u zowel uw portemonnee als het milieu.

MICHELIN - Sustainable Mobility - 2021 - Sidewall resistance Agilis 3 & Agilis CrossClimate - NL
Autocar sur une route

picture vignette autocar

Autocar sur une route

Autocar sur une route

picture vignette autocar

Autocar sur une route

"Facts for Impact"

Faktan visar effekten MICHELIN har på dina dagliga resultat

"Facts for Impact"

Faktan visar effekten MICHELIN har på dina dagliga resultat

partenariat michelin et oe

NL Picto partnership michelin and oe manufacturers Help and Advice

partenariat michelin et oe

Technologie en innovatie

Innovatie en technologie zitten al meer dan 100 jaar in het DNA van Michelin en helpen uw mobiliteit te versterken!

Mercedes-Benz Trucks - Driving Experience

NL photo long haul truck

Mercedes-Benz Trucks - Driving Experience

Michelin en voertuigfabrikanten

Het merk MICHELIN is erkend door de meeste fabrikanten, in de meeste voertuigcategorieën.

NL michelin g stacked bluebg 2017 nl rvb

De Michelin-groep

Naast banden, een groep met veel expertise.

NL london background 12

Michelin in Nederland

De aanwezigheid van Michelin in Nederland.

WETTELIJKE INFORMATIE

Broeikasgas – Definitie van het protocol
1 - SCOPE 1 Directe broeikasgasemissies uit bronnen die behoren tot of worden beheerd door het bedrijf, ongeacht of het vaste of mobiele bronnen betreft.
SCOPE 2 Broeikasgasemissies door de productie van de gekochte elektriciteit, stoom en verwarming/koeling die door het bedrijf worden gebruikt.

2 - SCOPE 3 Emissies die worden veroorzaakt door de activiteiten van het bedrijf, maar waarvan de bronnen niet in eigendom zijn van of worden beheerd door het bedrijf. Deze activiteiten zijn onderverdeeld in 15 categorieën: acht voor de upstream-keten en zeven voor de downstream-keten.

3 - Broeikasgas (BKG): een gas dat thermische infraroodstraling absorbeert en afgeeft, waardoor het broeikaseffect ontstaat. CO2 is een broeikasgas.

4 - Science Based Targets initiatief (SBTi): Het Science Based Targets initiatief (SBTi) is een toonaangevende onafhankelijke internationale organisatie die deelnemende bedrijven aanmoedigt streefcijfers vast te stellen voor de vermindering van broeikasgasemissies. SBTi partners: United Nations Global Compact (UNGC) | Carbon Disclosure Project (CDP) | World Resources Institute (WRI) | World Wildlife Fund (WWF).

5 -De verbintenis van Michelin tot Net zero emissie****, in het kader van de SBTi Corporate Net-Zero Standard****, houdt in dat de CO2-uitstoot van haar eigen activiteiten en die van haar waardeketen met 90% wordt verminderd en dat zij zich voorbereidt op de afvang en permanente opslag op langere termijn van een hoeveelheid CO2 die elk jaar gelijk is aan de resterende uitstoot.

(1) Het kilometerpotentieel en de aanschafkosten worden als voorbeeld gegeven om de CPK-berekening te schematiseren.
MICHELIN Mono-life: Aankoopkosten 100% & afgelegde kilometers 100%, d.w.z. CPK = 1,00 € / km;
MICHELIN multi-life: Aankoopkosten 100% nieuwe band + 10% herprofilering + 60% hernieuwing + 10% herprofilering = 180% & Levensduur in kilometers
100% nieuwe band + 25% herprofilering + tot 100% hernieuwing + 25% herprofilering = tot 250%, d.w.z. CPK: 0,72 € / km,
d.w.z. tot 28% besparing voor multi-life versus mono-life.

(2) Bron: interne analyse van Michelin. Cijfers gebaseerd op de gemiddelde kosten, ongeacht het gebruik, type en
merk van de voertuigen en de vestigingsplaats van wagenparken in Europa.

* 0,8 L is het gemiddelde verschil (VECTO-waarde) tussen 2 labelletters (B t.o.v. C) bij nieuwe banden. Simulatie van een gemiddelde besparing gedurende de levensduur van de band van 0,6 liter per 100 km tussen een band met B-label en een andere band met C-label, voor een voertuig dat 150.000 km per jaar aflegt, op een totaal wagenpark van 50 voertuigen, met een veronderstelde prijs per liter van 1,45 €.

* CPK: Kostprijs per kilometer
** TCO : Total Cost of Ownership of Totale kosten van eigendom.
*** Volledig duurzaam
**** Michelin streeft naar een net zero-emissie tegen 2050 voor de Scopes 1, 2 en 3, waarbij de prioriteit in eerste instantie ligt bij de vermindering van de uitstoot van al zijn productiefaciliteiten, zijn transportactiviteiten en zijn toeleveringsketen van grondstoffen en onderdelen. In juli 2021 sloot Michelin zich aan bij de "Race to Zero"-campagne en engageerde zich, gesteund door het internationale consortium Science Based Targets initiative (SBTi), het United Nations Global Compact en We Mean Business, om reductiedoelstellingen op korte termijn (tussen 2024 en 2034) en lange termijn (tussen 2035 en 2050) vast te leggen voor alle drie scopes, met uitzondering van de gebruiksfase, en om elk jaar de rest emissies te neutraliseren om uiterlijk in 2050 net zero emissie te bereiken. De 3 scopes zijn gedefinieerd in het Greenhouse Gas Protocol (zie https://ghgprotocol.org/).

U gebruikt een verouderde versie van de Web Browser

Deze website ondersteunt de browser niet dat u momenteel gebruikt. Dit betekent dat sommige functies niet naar behoren zullen werken. Dit kan resulteren in vreemde gedragingen tijdens het surfen op de website.

Gebruik of upgrade / installeer een van de volgende browsers om volledig gebruik te kunnen maken van deze website.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+