abstract light bokeh background

NL Background Abstract background Help and Advice

abstract light bokeh background

INNOVATIE OM UW MOBILITEIT TE VERBETEREN

Bij Michelin betekent innovatie het creëren van nieuwe waarde die door onze gebruikers wordt erkend.
Het heeft een sleutelrol gespeeld en zal een sleutelrol blijven spelen in de groei en prestaties van uw bedrijf.

MICHELIN-TECHNOLOGIEËN

Wij zijn er van overtuigd innovatie tot een belangrijk onderdeel van onze strategie te maken: innovatie, waar het ook vandaan komt, is een cruciale drijfveer voor onze ontwikkeling, voor het concurrentievermogen en lange voortzetting van uw bedrijf of uw bedrijfsactiviteiten.

In het Michelin-technologiecentrum werken meer dan 6.000 mensen in meer dan 350 verschillende vakgebieden, waaronder onderzoekers, ingenieurs, ontwikkelaars en testers. Wereldwijd zijn er meer dan 10.200 patenten actief, die door het Michelin Technology Centre zijn aangevraagd. We weten dat de R&D van nieuwe producten, nieuwe materialen en nieuwe technologieën belangrijk zijn voor uw bedrijf.

Nieuwe technologieën die banden op de lange termijn veiliger, duurzamer, winstgevender en groener maken.

Carcasse Michelin Poids Lourd

NL Edito michelin casing Help and Advice

Carcasse Michelin Poids Lourd

pneu michelin

NL Background factory visit 244 Help and Advice

pneu michelin

NL Edito chemistry Help and Advice

NL Background ecosystem michelin group Corporate fleet

Carcasse Michelin Poids Lourd

NL Edito michelin casing Help and Advice

Carcasse Michelin Poids Lourd

HET KARKAS VAN EEN BAND

Een groot aantal karkasgerelateerde innovaties zorgen voor een grotere duurzaamheid van de band en dragen er rechtstreeks toe bij dat uw brandstofverbruik onder controle blijft.

OPTICOIL:

EFFICIËNTE MATERIALEN VOOR DUURZAME MOBILITEIT

Onze nieuwe hielarchitectuur levert een belangrijke gewichtsbesparing op, waardoor er minder grondstoffen nodig zijn en de CO2-uitstoot daalt zonder enige impact op de prestaties en betrouwbaarheid van de band. Op die manier optimaliseert Michelin de operationele voetafdruk van zijn banden.

De Opticoil-technologie wordt gewoonlijk gecombineerd met de Duracoil-technologie, die de bandhiel nog robuuster maakt. Bovendien vermindert deze technologie de warmteontwikkeling in de hielzone. 

MICHELIN TECHNOLOGIES - OPTICOIL - UK
MICHELIN - Infinicoil technology - Michelin endurance over the tire's lifetime - EN

INFINICOIL-technologie

MICHELIN DUURZAAMHEID ALS DE MIJLEN OPLOPEN

Invoering van een ononderbroken stalen band met een lengte tot 400 m, die om de band wordt gewikkeld om deze gedurende de hele levensduur meer stabiliteit te geven.

Deze technologie, gekoppeld aan andere,geef een voorsprong aan de performance in de nieuwe architectuur in termen van:

 • uithoudingsvermogen,
 • slijtpatroon,
 • covering

POWERCOIL-technologie

MICHELIN UITHOUDINGSVERMOGEN MET VERBETERDE ROLWEERSTAND

Een nieuwe generatie robuuste stalen karkaskabels die helpen om elke band lichter te maken, resulterend in een beter uithoudingsvermogen en een lagere rolweerstand.

Pneu Michelin technologie

NL Picto image powercoil technology 1 Help and Advice

Pneu Michelin technologie

DURACOIL-technologie

EEN VERSTERKTE HIEL VOOR MEER STEVIGHEID

Wij maken hoogwaardige producten die langer meegaan. Duracoil helpt de vulkanisatielaag duurzamer te maken dankzij de verbetering van de interface tussen band en wiel. Tijdens het gebruik beschermt hoogwaardig nylon de hielzone en zorgt het voor een betere stabiliteit van de hielteen. Met deze versterking wordt het uithoudingsvermogen en de cover van vulkanisatielaag verbeterd.

MICHELIN TECHNOLOGY - Duracoil - NL version
michelin ultraflex zoom

NL Edito michelin ultraflex Help and Advice

michelin ultraflex zoom

NL Edito michelin ultraflex technology Help and Advice

Hoe kunt u uw productiviteit en efficiëntie verbeteren en brandstof besparen?

MICHELIN UltraFlex-technologieën

MEER PRODUCTIVITEIT EN BODEMBESCHERMING

Michelin is deze dubbele uitdaging in 2004 aangegaan door de uitvinding van MICHELIN UltraFlex, een baanbrekende innovatie die het mogelijk maakt om landbouwbanden op lage bandenspanning te laten rijden en zodoende de bodem te beschermen en uw rendement te verhogen.

Voor een betere oogst en om de bodemvruchtbaarheid te verhogen is het belangrijk om de bodem niet te verdichten.

De MICHELIN UltraFlex-technologie lost beide aspecten van deze complexe factoren op: minder spanning = minder verdichting = een betere bodembescherming = hogere opbrengsten.

Een Britse studie van de Harper Adams University toont aan dat de MICHELIN UltraFlex-technologie de agrarische oogst kan verhogen met 4%. Ter illustratie: wanneer een bedrijf een opbrengst van 8 ton per hectare produceert en zijn tarweoogst voor 200 euro per ton verkoopt, betekent dit een winst van 64 euro per jaar, per hectare.

De MICHELIN UltraFlex technologie is al 10 jaar oud, maar de toekomst ziet er rooskleurig uit: MICHELIN AXIOBIB 2-banden, die ook het label AIR +/- SYSTEMS READY dragen, kunnen worden uitgerust met een extern opblaassysteem waarmee de gebruiker de bandenspanning kan controleren en aanpassen aan het terrein en de gebruiksomstandigheden.

De juiste bandenspanning op het juiste moment: Centraal drukwisselsysteem

Op uw velden is de verlaging van de spanning essentieel om de impact van de voertuigen te verminderen en bodemverdichting te voorkomen.
Op de weg is een hogere bandenspanning essentieel voor een goed rijgedrag, brandstofbesparing en minder slijtage van de banden.
Dankzij het Central Tire Inflation System! Geniet van al deze voordelen vanuit uw tractorstoel.

tractor equipped with central tire inflation system to ensure traction on mud and limit soil compaction

tractor equipped with central tire inflation system to ensure traction on mud and limit soil compaction

Presseveranstaltung

B2-technologie

OMGAAN MET EXTREME OMSTANDIGHEDEN IN DE CIVIELE BOUWKUNDE


Om de productiviteit in de mijnen en steengroeven te verhogen, maar ook in de bouw en voor los en laadwerkzaamheden, worden machines en banden regelmatig tot een uiterste limiet gedreven. De exclusieve B²-technologie van Michelin maakt de hielzone robuuster en verhoogt daardoor de levensduur van de banden.

Om de productiviteit in de mijnen en steengroeven te verhogen, maar ook in de bouw en voor los en laadwerkzaamheden, worden machines en banden regelmatig tot een uiterste limiet gedreven. De exclusieve B²-technologie van Michelin maakt de hielzone robuuster en verhoogt daardoor de levensduur van de banden.

De interface tussen band en velg wordt echt op de proef gesteld wanneer gewerkt wordt met een hoge torsie of met zware lasten. MICHELIN-banden met B²-technologie hebben een brede metalen hieldraad die het contactoppervlak met de velg vergroot. De hielzone wordt groter en er zijn minder rotaties op de velg.

Graaf meer, draag meer: De B²-technologie levert tot 20% meer torsie*, waardoor de machines productiever worden.

*Interne studie in vergelijking met standaard MICHELIN-banden. Specifieke waarden afhankelijk van de maat.

NL Picto b2 technology Help and Advice

MICHELIN® Pro Line of Underground Tires – NRF Technology

NRF-technologie

OMGAAN MET DE EXTREME OMSTANDIGHEDEN VAN DE ONDERGRONDSE MIJNBOUW

Een betere weerstand tegen moeilijke omstandigheden dankzij:

• 2 extra lagen toegevoegd aan de bandenstructuur die nylon koorden bevatten die dwars door het rubber heen zijn geweven voor meer weerstand en robuustheid.
• Nieuwe kabels in het karkas voor een betere weerstand tegen schokken en een betere bescherming tegen oxidatie.

pneu michelin

NL Background factory visit 244 Help and Advice

pneu michelin

LOOPVLAK

Geavanceerde technologieën voor ons bandenprofiel, met profielen die evolueren en zich aanpassen naarmate de banden slijten om de levensduur en de prestaties te verbeteren.

REGENION Technologie

MICHELIN-GRIP, MIJL NA MIJL

Zelfherstellende loopvlakblokken, ondersteund door onze 3D-metaalprinttechnieken, zorgen voor grip tijdens de gehele levensduur van de banden. Er ontstaan nieuwe groeven tijdens de levensduur van de banden voor een betere mobiliteit.

In 2018 wonnen de twee Michelin-ingenieurs achter de REGENION-technologie de Europese uitvindersprijs in de categorie industrie.

MICHELIN - Regenion technology - EN

NL Edito chemistry Help and Advice

MATERIALEN

Geavanceerde technologieën voor ons bandenprofiel, met profielen die evolueren en zich aanpassen naarmate de banden slijten om de levensduur en de prestaties te verbeteren.

CARBION technologie

MICHELIN LEVENSDUUR, DAG NA DAG

Een materiaal dat het resultaat is van een innovatief mengproces waarbij bepaalde onderdelen van het loopvlak worden gemengd wanneer de vloeistof een gelijkmatiger materiaal creëert.

Dit materiaal verhoogt het aantal kilometers van de band.

MICHELIN - Carbion technology - EN
MICHELIN - Silicion technology - EN

SILICION-technologie

MEER SILICA voor LAGER BRANDSTOFVERBRUIK

Door een hoog percentage silica in het loopvlakrubber te integreren, is Michelin erin geslaagd de grenzen van de rolweerstand te verleggen om brandstof te besparen, zonder de levensduur van de band te verkorten.

NL Background ecosystem michelin group Corporate fleet

MEER DAN EEN BAND

Met aanverwante diensten of nieuwe soorten producten maken innovaties van MICHELIN-banden veiliger en duurzamer en verhogen het rendement.

NL Edito michelin x tweel ssl all terrain Construction and Industry

TWEEL airless technologie

GEEN ONDERHOUD. GEEN COMPROMIS.

MICHELIN X®TWEEL™ is een enkele, complete eenheid die bestaat uit een airless radiaalband en een wiel. Het loopvlak en het wiel zijn verbonden met flexibele, zeer sterke spaken van polyurethaan. De instandhouding van de bandenspanning is overbodig en het kan niet worden doorboord. Het is een technologie die de stilstandtijd van machines aanzienlijk vermindert. Het biedt ook een ongeëvenaard gemak voor de exploitanten van voertuigen van landbouwbedrijven en openbare werken (constructie of los en laadwerkzaamheden) die zijn uitgerust met airless banden.

RFID-technologie

Een RFID (Radio Frequency IDentification) chip is een slimme elektronische component die (draadloos) radiosignalen ontvangt en uitzendt, zodat een product op een unieke, standaard manier kan worden geïdentificeerd.

De identificatie van alle MICHELIN-banden met behulp van betrouwbare miniatuur RFID-chips die in de banden zijn gemonteerd, betekent dat ze gedurende hun hele levenscyclus kunnen worden gevolgd, van de productie tot de recycling. Deze gepatenteerde technologie wordt op de markt gebracht zodat deze wijdverspreid wordt in de bandenindustrie.

Pneu Michelin technologie

NL Picto rfid logo 1 Help and Advice

Pneu Michelin technologie

Zoom sur les roues d'un camion équipé en pneus Michelin

NL Background image operating advice Help and Advice

Zoom sur les roues d'un camion équipé en pneus Michelin

Omdat een band het enige onderdeel van het voertuig is dat contact maakt met de grond, kan het gedurende zijn hele levensduur unieke, gedetailleerde gegevens verstrekken. Met behulp van RFID-technologie heeft Michelin ervoor gekozen om banden "slim" te maken door ze te aan te sluiten op een breder ecosysteem, bedoeld om een oneindig groot aantal innovatie- en value-mogelijkheden te creëren.

De Michelin-groep zal de connectiviteit van haar producten versnellen om alle MICHELIN-banden, ook die voor personenwagens, tegen 2023 aan te sluiten. 90% van de MICHELIN-vrachtwagenbanden zijn in Noord-Amerika en Europa al uitgerust met RFID-chips.

MICHELIN QuickScan: een technologie die een automatische diagnose stelt van de staat van de banden

Een betrouwbaar, discreet en innovatief systeem:

 • Geautomatiseerde controle van uw bandenslijtage met behulp van magnetische scanners
 • Werkt onder alle weersomstandigheden (regen, sneeuw, enz.)
 • Een door Michelin gepatenteerd systeem (meer dan 15 patenten aangevraagd)
 • Meet uw bandenspanning met behulp van een radio frequentie-ontvanger in combinatie met de scanner (functie beschikbaar vanaf september 2020)

Snelle en eenvoudige installatie van het voertuig:

 • Voertuigidentificatie met behulp van een RFID-tag die op het chassis van het voertuig wordt geplakt
 • Ventieldoppen die eenvoudig op wielen kunnen worden geschroefd (beschikbaar in 2020)

NL Picto Quickscan michelin solution Help and Advice

NL Picto quickscan logoo Help and Advice

NL Edito quickscan michelin solution wheel Help and Advice

Een universeel systeem:

 • Werkt op elk type vrachtwagenband en merk
 • Werkt op elk type vrachtwagen (trekkers, opleggers, bakwagens), touringcars en bussen

Een reeks van diagnosetools afgestemd op uw behoeften:

 • Diagnoserapporten ontworpen in samenwerking met wagenparken
 • Duidelijke, precieze suggesties voor actie van onze Michelin-experts

U gebruikt een verouderde versie van de Web Browser

Deze website ondersteunt de browser niet dat u momenteel gebruikt. Dit betekent dat sommige functies niet naar behoren zullen werken. Dit kan resulteren in vreemde gedragingen tijdens het surfen op de website.

Gebruik of upgrade / installeer een van de volgende browsers om volledig gebruik te kunnen maken van deze website.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+