NL Edito michelin ultraflex technology Help and Advice

MICHELIN ULTRAFLEX, de optimale technologie voor u

Onze accountmanagers kennen u goed. Zij zien de veranderingen in uw agrarisch gebruik en geven deze door aan onze R&D-teams. De deskundigen van ons R&D-centrum in Ladoux (Clermont-Ferrand, Frankrijk) testen onze innovaties rechtstreeks bij de landbouwers. Zo controleren wij samen met u, in het veld, of onze nieuwe bandengeneraties werkelijk voldoen aan uw behoeften.

Hoe kunt u uw productiviteit en efficiëntie verbeteren en brandstof besparen?

De MUT (MICHELIN UltraFlex Technology) is voor u ontwikkeld!

In 2014 toonde de eerste lagedrukband, de MICHELIN XEOBIB, veel betere prestaties in het veld dan een standaardband.

De MICHELIN UltraFlex technologie beschermt uw bodem

Michelin heeft de lagedrukband ontwikkeld om overmatige verdichting van de bodem door uw landbouwmachines te voorkomen.

Voor een last van 3.650 kg bijvoorbeeld, kan de MICHELIN XEOBIB band een druk hebben van 0,9 bar, terwijl een standaardband 1,4 bar zou hebben.

Hoe hoger de druk, hoe meer de bodem wordt verdicht en deze verdichting wijzigt de structuur en chemische samenstelling van de bodem doordat macroporiën die de lucht- en waterstroom bevorderen verloren gaan. Omdat dit de mineralisatie van de wortels verandert, vermindert een sterke verdichting de opbrengst van het veld met 30 tot 40 %.

In het veld moet de band het grootst mogelijke contactvlak hebben!

Bij een lagere druk wordt het contactvlak van de band groter. Dit verbetert uw productiviteit dankzij een betere tractie als gevolg van de lage druk en u kunt ook zwaarder belasten en sneller rijden. Voor dezelfde last kunt u uw bandenspanning met 40 % verlagen in vergelijking met een standaardband.

5 picture axiobib2 at work 1

Logo ultraflex Tyre

Voordelen van de MICHELIN ULTRAFLEX technologie

  • 24 % groter contactvlak
  • Sporen van maar 21 mm diepte in plaats van 46 mm, d.w.z. 55 % minder diep
  • Rolweerstand op een zachte bodem minder dan 20 %
  • Trekkracht verhoogd met 7 % bij dezelfde doorslipgraad
  • 40 % meer draagvermogen

VF-band (Very High Flexion)

  • Versterkte zijwanden met een hoog doorbuigvermogen
  • Speciale rubbermengsels voor een zeer duurzaam karkas bij lage druk

Op de weg passen uw banden zich aan voor minder brandstofverbruik

Met een bandendrukwisselsysteem kunt u de druk eenvoudig verhogen, zodat uw banden harder worden en de rolweerstand afneemt.

Omdat de snelheid op het veld en op de weg sterk verschilt, gaan we niet uit van de tijd maar van de afgelegde afstand om de prestaties van een band te beoordelen.

Bij een trekker die bijvoorbeeld 50 % van de tijd op het veld rijdt en 50 % op de weg, met een snelheid van respectievelijk 10 en 50 km per uur, leggen de banden meer dan 80 % van het aantal kilometers af op de weg. Daarom moet het type en de technologie van de band, ongeacht of een CTIS is gemonteerd, altijd worden gekozen afhankelijk van het gebruik.

U krijgt betere oogsten

Vermindering van de bodemverdichting draagt bij aan het behoud en de verbetering van uw oogstopbrengsten. De MICHELIN ULTRAFLEX technologie beperkt de verdichting. Dankzij het speciale ontwerp en de specifieke materialen kunnen de MUT-banden met een veel lagere spanning dezelfde belasting dragen als standaardbanden. Dankzij het hoge doorbuigvermogen en een lage druk kan het contactvlak aanzienlijk worden vergroot. De band raakt dus met een groter oppervlak de grond, zodat het gewicht wordt verdeeld over een groter gebied en de bodem wordt zo beter beschermd.

Een onderzoek uitgevoerd door de Harper Adams University*
heeft aangetoond dat de MICHELIN ULTRAFLEX technologie de langbouwopbrengsten met gemiddeld 4 % verhoogt. Deze resultaten zijn bevestigd door vergelijkbare onderzoeken in de Verenigde Staten en in Brazilië.

Een landbouwbedrijf dat bijvoorbeeld 8 ton tarwe per hectare produceert en verkoopt voor € 200 per ton, verdient € 64 extra per jaar per hectare.

Minder druk = minder verdichting = beter beschermde grond = hogere opbrengsten.

J.O. Straughan & Co Ltd has taken delivery of what is believed to be the biggest-wheeled agricultural tractor operating in the north east of England, choosing tyres over tracks for its new Fendt 1050 Vario.

179 01 michelin agriculture j

J.O. Straughan & Co Ltd has taken delivery of what is believed to be the biggest-wheeled agricultural tractor operating in the north east of England, choosing tyres over tracks for its new Fendt 1050 Vario.

MICHELIN ULTRAFLEX - Harper Adams Study (Short version)

U bespaart tijd en geld

De MICHELIN ULTRAFLEX technologie zorgt voor een groter contactvlak. Omdat er ook meer contactpunten profielblokken) op de grond zijn, verbetert de tractie van de band (tot 16 % voor trekkerbanden). Voor dezelfde inspanning besparen de MUT-banden dus brandstof door minder doorslippen. Met hetzelfde brandstofverbruik kan de trekker sneller rijden, waardoor de productiviteit toeneemt.

Kortom, met de MUT creëert u meerwaarde voor uw bedrijf of voor uw klanten; de betere tractie leidt tot minder doorslippen, waardoor u tijd en brandstof bespaart! U krijgt echt meer rendement van uw investering.

Wettelijke vermeldingen

* Onderzoek door Harper Adams University in het Verenigd Koninkrijk, 2012.

STAY TUNED

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de Michelin-landbouwbanden.
#positivecycle

Door mijn e-mailadres op te geven en op "Stuur mij nieuws" te klikken, ga ik ermee akkoord marketingmails van Michelin te ontvangen. U kunt op elk moment weer uitschrijven. Klik hier voor meer informatie over de wijze waarop Michelin uw persoonsgegevens verwerkt en uw rechten. De velden met een * zijn verplicht om uw verzoek te kunnen verwerken.

common.error.invalidField:This field is invalid
0/200
Landbouwer Landbouwbedrijf Bandenhandelaar Machinehandelaar Overige
common.error.invalidField:This field is invalid

U wilt een advies? U hebt nog vragen? U wilt dat wij u bellen?
Vul het formulier in en ons team zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.

U gebruikt een verouderde versie van de Web Browser

Deze website ondersteunt de browser niet dat u momenteel gebruikt. Dit betekent dat sommige functies niet naar behoren zullen werken. Dit kan resulteren in vreemde gedragingen tijdens het surfen op de website.

Gebruik of upgrade / installeer een van de volgende browsers om volledig gebruik te kunnen maken van deze website.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+