Background em tyre storage Help and Advice

tire stock

Uw banden veilig opslaan

Enkele aanbevelingen

Landbouwbanden moeten onder schone omstandigheden opgeslagen worden in een droge, goed geventileerde ruimte, zonder inwerking van direct zonlicht.

Houd de banden uit de buurt van:

  1. bronnen van ozon (elektromotoren, transformatoren, booglasstations, enz.);
  2. alle chemische stoffen, oplosmiddellen of koolwaterstoffen die de aard van het rubber kan veranderen;
  3. alle voorwerpen die het rubber kunnen doorboren (scherpe of puntige metalen voorwerpen, enz.);
  4. vlammen of hete voorwerpen.

Berg landbouwbanden en binnenbanden tijdens de opslagperiode zodanig op dat schade door spanning of samendrukking wordt voorkomen, sla de banden en binnenband in gemonteerde en in opgepompte toestand op als deze opgestapeld zijn, verwijder zoveel mogelijk ballast uit op voertuigen gemonteerde banden en pomp deze 0,5 bar (7 psi) te hoog op ten opzichte van de bandenspanning tijdens het gebruik.

warning symbol1

Belangrijk

  • Sla gedemonteerde of volledig gemonteerde banden nooit langdurig op de grond op. Wij raden u aan om veiligheidshandschoenen te dragen voor het hanteren van banden.
  • Verwijder altijd de banden van de velgen voordat u werkzaamheden aan de velgen uitvoert. Verhit, las of soldeer nooit een velg of wiel met een gemonteerde band.
  • Raadpleeg altijd de Michelin-spanningstabel om de juiste bandenspanning voor uw landbouwbanden te bepalen. Een te lage bandenspanning zorgt ervoor dat het karkas overdreven misvormd raakt en verkort de levensduur van de band.
  • Een te hoge bandenspanning vermindert het oppervlak dat in contact komt met de grond, veroorzaakt gripverlies en maakt de band gevoeliger voor schokken en insnijdingen.
  • Als de belasting lager is dan in onze spanningstabellen wordt aangegeven, dan mag u nooit de op de bandendatabladen vermelde minimale bandenspanning overschrijden.

U gebruikt een verouderde versie van de Web Browser

Deze website ondersteunt de browser niet dat u momenteel gebruikt. Dit betekent dat sommige functies niet naar behoren zullen werken. Dit kan resulteren in vreemde gedragingen tijdens het surfen op de website.

Gebruik of upgrade / installeer een van de volgende browsers om volledig gebruik te kunnen maken van deze website.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+