True or false about retread tyres

header retread your tyres

Til uw wagenpark naar een hoger niveau met vernieuwbare Michelin Remix-banden

Gepubliceerd op 1 november 2023 - 2 gelezen minuut(en)

Vervangt u een versleten Michelin-band beter of kiest u voor vernieuwing?
Als de band vernieuwd kan worden, is dat de logische keuze. Vernieuwen is de beste oplossing als u de prijs die u betaalt per kilometer wilt verlagen en een positieve impact wilt hebben op het milieu.
Afhankelijk van de staat van de band kan vernieuwen de nuttige levensduur verlengen door het potentieel van het karkas te volle te benutten. dat levert een hoogwaardige vernieuwing op met dezelfde kwaliteit en prestaties onderweg als een nieuwe band!

Vernieuw uw banden met Michelin: optimalisering, duurzaamheid en prestaties

 1. 1. Substantiële besparingen: Vrachtwagenbanden vernieuwen verlaagt de kosten om banden te vervangen en heeft een positieve impact op de Total Cost of Ownership (TCO).
  2. Een slimme keuze: Uw banden vernieuwen kan de ecologische voetafdruk van uw wagenpark helpen verlagen om uw duurzaamheidsdoelstellingen te behalen.
  3. Gelijkwaardige prestaties: Vernieuwde banden presteren net zo goed als nieuwe exemplaren en functioneren veilig en betrouwbaar, zonder in te boeten aan kwaliteit.

Vernieuwde Michelin-vrachtwagenbanden: alleen de allerhoogste kwaliteit

 1. 1. Prestaties op nat wegdek: Vernieuwde Michelin-banden presteren uitstekend op zelfs de meest uitdagende natte ondergrond, voor een maximale veiligheid onderweg.
  2. Rolweerstand: Vernieuwde banden hebben dezelfde indrukwekkende rolweerstand als nieuwe Michelin-banden, voor een optimaal brandstofverbruik van de eerste tot de laatste kilometer.
  3. Geluidsniveau: Vernieuwde banden hebben dezelfde geluidsbeperkende eigenschappen als nieuwe Michelin-banden, voor een optimaal rijcomfort en minder lawaai onderweg.

  4. Transparantie op milieuvlak: In overeenstemming met de Europese regelgeving 2020/740 kunnen gebruikers dankzij de transparante 'zeroimpact-etikettering' van vernieuwde banden weloverwogen beslissingen nemen over hun milieu-impact.

 

Vernieuwde Michelin-vrachtwagenbanden: de circulaire economie in de praktijk

 

Banden vernieuwen: vier stappen om voordeel te doen en uw milieu-impact te beperken

Ontdek samen met Tyre Retreading Manager Pierre Montel hoe eenvoudig het is om uw banden te vernieuwen. Volg onze vier basisstappen om uw vrachtwagenbanden met succes te vernieuwen en ontdek de MICHELIN REMIX-oplossing.

Een vernieuwde band is de derde fase in het 'multilife-proces' van Michelin, na herprofilering.

Upcylingschema Michelin-banden

cyclus Michelin-band


Meet de slijtage van de band

illustratie vernieuwing 1 - geen tekst

1 - Meet de slijtage van de band

Wanneer nieuwe banden een tweede leven hebben gekregen door ze te herprofileren, bestaat de volgende stap erin om de slijtage te monitoren aan de hand van de profieldiepte. Bedraagt de resterende profieldiepte 2 tot 3 mm, dan mag uw bandenspecialist de band demonteren om hem vervolgens te laten vernieuwen.

Goed om te weten: bij het vernieuwen wordt het versleten loopvlak van de band vervangen door een nieuwe. Alle Michelin-vrachtwagenbanden zijn ontworpen om vernieuwd te worden, soms zelfs meerdere keren, als de kwaliteit van het karkas voldoende is. Dankzij dit proces, dat meer dan een eeuw geleden werd ontwikkeld, hebben banden meerdere levens!


Contacteer uw bandendealer

illustratie vernieuwing 2

2 - Contacteer uw bandendealer

Het is de verantwoordelijkheid van de fleetmanager of van het eigen werkplaats om contact op te nemen met de serviceprovider om de banden te vernieuwen. Wanneer de lokale serviceprovider de versleten banden ontvangt, wordt het MICHELIN REMIX-vernieuwingsproces opgestart.

Bekijk de vernieuwingspatronen

Goed om te weten: Nadat uw banden door Michelin vernieuwd zijn, hebben ze dezelfde prestatie-eigenschappen als een nieuwe band en kunnen ze bovendien geherprofileerd worden als vierde fase in de levenscyclus!


Vernieuwde Michelin-banden Europa

illustratie vernieuwing 3

3 – Laat uw banden vernieuwen door Michelin in Europa

Wanneer de dealer de banden heeft gedemonteerd, worden de karkassen opgehaald en bezorgd aan een Europese Michelin-vestiging, waar ze gecontroleerd en vernieuw worden. Daarna gaan ze weer naar uw serviceprovider. 

Tijdens het vernieuwingsproces worden zowel het loopvlak als de zijwanden weer in nieuwstaat gebracht.


Bandenbeheer

illustratie vernieuwing 4

4 – Optimaliseer uw bandenbeheer

Wanneer u ervoor kiest om het bandenbeheer van uw wagenpark uit te besteden aan een lokale dealer, worden uw nieuwe en vernieuwde banden zorgvuldig beheerd voor een optimale doorstroming, een optimale beschikbaarheid en een maximale kostenreducering van de bandenvoorraad.

Michelin raadt dan ook aan om het bandenbeheer van uw voertuigen over te laten aan een betrouwbare specialist. Uw serviceprovider zorgt telkens voor de juiste bandenspanning en voert preventieve veiligheidsinspecties uit, zodat u van het potentieel en de (meervoudige!) levensduur van uw banden maximaal kunt benutten.

Goed om te weten: Uw banden een nieuw leven geven door ze te herprofileren en te vernieuwen kan een bijzonder positieve impact hebben op uw TCO.


BRONNEN:

(1) 5,6% brandstofbesparing: intern Michelin-onderzoek in Ladoux (Frankrijk) in mei 2021 onder toezicht van DEKRA. Vergelijking van de nieuwe MICHELIN X® LINETM ENERGYTM Z2 en de D2 315/70 R 22.5 met dezelfde geherprofileerde banden (R 5 mm). De resultaten kunnen verschillen in reële gebruiksomstandigheden en afhankelijk van de weersomstandigheden, het wegdek, de bandenmaat en de rijstijl.
(2) Intern Michelin-onderzoek in Ladoux (2010) op een traject in gepolijst beton. De resultaten kunnen verschillen in reële gebruiksomstandigheden en afhankelijk van de weersomstandigheden, het wegdek, de bandenmaat en de rijstijl.
(3) Michelin-onderzoek op 1 miljoen banden verstrekt voor Michelin Remix-vernieuwing in 2008 en 2009. Het verschil in goedkeuringsgraad tussen vernieuwde geherprofileerde banden en vernieuwde niet-geherprofileerde banden is minder dan 0,2%.
(4) De samenstelling en het patroon van de MICHELIN Remix-banden zijn grotendeels identiek aan die voor nieuwe MICHELIN-banden. Voor 90% van het MICHELIN Remix-bandenassortiment worden dezelfde mal en dezelfde materialen gebruikt als voor nieuwe MICHELIN-banden, wat kan leiden tot gelijkwaardige prestaties voor MICHELIN Remix-banden en nieuwe Michelin-banden. Interne evaluaties uitgevoerd door het Michelin Research and Technology Center op basis van klantenfeedback verzameld in Europa sinds 2015.

U gebruikt een verouderde versie van de Web Browser

Deze website ondersteunt de browser niet dat u momenteel gebruikt. Dit betekent dat sommige functies niet naar behoren zullen werken. Dit kan resulteren in vreemde gedragingen tijdens het surfen op de website.

Gebruik of upgrade / installeer een van de volgende browsers om volledig gebruik te kunnen maken van deze website.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+