wave5 used truck header

Wat moet je weten voordat je een tweedehands truck koopt

Gepubliceerd op 29 september 2022 - 2 gelezen minuut(en)

Een gebruikte vrachtwagen kopen kan tijdrovend en uitdagend zijn. Waar beginnen? Waar op letten? We vroegen Heike Dietrich om enkele deskundige tips ౼ en als hoofd van tweedehandsverkoop voor MAN in Duitsland, kent ze er wel wat van om goede vrachtwagens een tweede leven te geven.

wave5 used truck img1

Heike Dietrich, Hoofd tweedehandsverkoop voor MAN in Duitsland

tips fi blue 1

Koop van een betrouwbare bron

U voorkomt een hoop gedoe en hoofdpijn als u een vrachtwagen koopt van een OEM met een kwaliteitsbelofte en -zegel, zoals MAN. Laat de experts alle inspecties uitvoeren ౼ u hoeft alleen maar uw specificaties te kiezen! De hoogwaardige, gecertificeerde tweedehands vrachtwagens van MAN hebben een stevige garantie. Zo voldoen vrachtwagens die hun 3 sterren-rating (CCT, voor Checked, Certified, Trusted) verdienen aan de volgende criteria:

 • • Voertuigen zijn maximaal 4 jaar oud
  • Kilometerstand minder dan 500.000 km
  • Bandenprofiel minimaal 6 mm
  • Inclusief MAN TopUsed garantie voor de aandrijflijn
  • Uitgebreide technische controles uitgevoerd door experts
  • Recente wettelijke algemene inspectie
  • Premium reconditionering inclusief alle noodzakelijke reparaties en services

tips fi yellow 2

Maak je vrachtwagen klaar voor de weg

 • Als je besluit geen gecertificeerde vrachtwagen te kopen, moet je bepaalde controles uitvoeren voordat deze klaar is voor de weg. Controleer het volgende:

 • • Technische schade: inbreken in het "brein" of systeem van de truck om mogelijke technische problemen te analyseren met een fabrikantspecifiek diagnose-instrument
  • Gebruiksschade: slijtage, zoals remmen, stoelreparaties, enz.
  • Schade door impact: krassen, deuken en andere schade veroorzaakt door impact
  • Ontbrekende onderdelen: vervangen van losse voorwerpen zoals wielblok en ruitenreinigers

tips fi blue 3

Vergeet de banden niet

Vermijd de verleiding om in te stemmen met een prijsvoordeel voor versleten banden. Banden verdienen bijzondere aandacht, want versleten banden vormen een even groot veiligheidsrisico als alle andere! Hetzelfde geldt voor het kiezen van banden op basis van jouw specifieke gebruik. Een voertuig kopen dat al met bepaalde banden is uitgerust en het voor iets anders gebruiken, kan teleurstellend en zelfs gevaarlijk zijn! Voordat je ondertekent, moet je het profiel, de spanning, het type en de algemene staat van de band controleren. Als je bij een gevestigde fabrikant koopt, zult u blij zijn te weten dat zij garanderen dat voertuigen worden verkocht met gecontroleerde banden. Voor een driesterrenclassificatie zorgt MAN er bijvoorbeeld voor dat de profieldiepte minstens 6 millimeter bedraagt.

tips fi yellow 4

Blijf waar je bent!

Dat bedoelen we letterlijk! De pandemie veralgemeende een weinig bekende trend: virtuele bezoeken. De volledige selectie van tweedehands vrachtwagens van MAN is beschikbaar op de website. Dus maak een lijst en stem af op video tours van de binnen- en buitenkant van elke vrachtwagen. Aan het einde van het proces kan je een persoonlijk eindbezoek plannen of je vrachtwagen gewoon laten afleveren. En wees niet bang ౼ je bent beschermd met Europese certificeringen, een hele reeks garanties, reparatie- en onderhoudscontracten en uptimegarantie en digitale diensten.


U gebruikt een verouderde versie van de Web Browser

Deze website ondersteunt de browser niet dat u momenteel gebruikt. Dit betekent dat sommige functies niet naar behoren zullen werken. Dit kan resulteren in vreemde gedragingen tijdens het surfen op de website.

Gebruik of upgrade / installeer een van de volgende browsers om volledig gebruik te kunnen maken van deze website.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+